Dadlı kotletlərin hazırlanma qaydaları

Dadlı və ləzzətli kotletləri hazırlamaq üçün sadə qaydalara əməl etmək lazımdır.

- Farş hazırladıqda ona süddə isladılmış ağ çörək əlavə etdikdə, kotletlər yumşaq alınacaq.

- Kotlet üçün ət nə çox yağlı, nə də çox yağsız olmamalıdır.  

- Ət yağsızdırsa, farşa 1 xörək qaşığı bitki yağı əlavə edin.

- Qızartdıqdan əvvəl kotletləri unlamaq lazımdır. Bu məqsədlə həmçinin üyüdülmüş suxarıdan istifadə etmək olar.

- Kotletləri qalın tavada qızartmaq lazımdır, çuğun tavalar ən yaxşı seçimdir.

- Tavanı əvvəl yaxşı qızdırın, sonra isə dibinə nazik lay bitki yağı tökün.

- Kotlet qızartdıqda kərə yağından istifadə olunmur, bu halda kotletlər yanır.

- Kotletləri tavaya qoyduqda fikir verin ki, aralarında bir az məsafə olsun.

- Kotletləri güclü odun üzərində qızartmaq lazımdır. Bu halda kotletlərin şirəsi çıxmayacaq və onlar yumşaq olacaq.

- Kotletlərin hər iki tərəfini qızartdıqdan sonra tavanı qapaqla bağlayın və çox zəif odda tam hazır olana qədər bişirin.

Evdarliq.Az


Загрузка...
..