Armudun sağlamlığa 7 FAYDASI

Armud ən faydalı meyvələrdən biridir. Armudun tərkibində vitaminlər, minerallar, qidali liflər, orqanik turşular və s. faydalı maddələr var.

Ev şəraitində mayonezin hazırlanması - RESEPT və QAYDALARI

Dükanlarda satılan mayonezin tərkibində müxtəlif ziyanlı maddələr (konservantlar, dadvericilər və s.) var.

Həm sağlamlığa həm çəkiyə ən zərərli QİDALARIN SİYAHISI

Düzgün qidalanmanın faydaları haqqında hamımız bilirik, amma bəzən çox doğru olmayan və heç də faydalı olmayan bir qidaya üstünlük veririk.

Bu qidaları soyuducuda saxlamaq olmaz! 12 QİDA MƏHSULU

Ərzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.  

Balqabaq şirəsinin FAYDALARI

Balqabaq şirəsi unikal müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində A, B, E, K vitaminləri, müxtəlif minerallar və s. faydalı maddələr var.

Sağlam Qidalanma (PP) DADLI olduğunu bilirdiniz?

Düzgün qidalanma sistemi (PP) haqqında bir çoxlarımız eşitmişik, amma bunun zövqlü və dadlı olduğunu bilirdiniz? Düşünün ki, istədiyiniz təamları, hətta çörəyi belə yeyə bilirsiniz amma kökəlmirsiniz! Sağlam qidalanma sistemi təsirli olması və insana daha gümrah və sağlam yaşam təmin etdiyi zamanla sübut edilmiş və qidalanma mütəxəssisləri tərəfindən təsdiqlənmiş bir həqiqətdir.

Yaxşı bəslənmə yalnız kələm salatları və buxarda hazırlanmış balıqlardan ibarət deyil. PP sistemi altında səhər yeməyi, nahar və şam yeməyi üçün milyonlarla resept yaradılmışdır ki, bunların çoxu bədənin ehtiyaclarını ödəyir və hər bir insan üçün düzgün qidalanma planına daxil olmağa layiqdir!
Bu gün sizə sağlam və 100% təbii, yağsız və mayasız hazırlanan sağlam qidalanma programına aid çörək və pendir haqqında məlumat verəcəyik.

Ürəyiniz çörək istəyirsə, bu suni maya və rəngləndiricilər qatılmayan çovdar çörəyi ola bilər.

Səhər yeməyi və ya nahar zamanı bu çörək qəbul edilə bilər.

Və ikinci dietik məhsul - qaymaqlı pendir.

Tərkibi: Yağsız Kəsmik.

Bu cür yağsız ev şəraitində hazırlanan pendiri kilo almaqdan qorxmadan rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz.

Beləliklə, sağlam qidalanma yalnız tərəvəz və dadsız salatlar yox, dadlı ev çörəyi və pendir də ola bilər. Evdə bişirməyə zamanınız yoxdursa sizə bu işin peşəkarını təqdim edirik - Healthy Food By Ayten .

Evdarliq.az

 

Kərə yağının evdə HAZIRLANMA QAYDASI

Həkimlər daha sağlam bir həyat üçün kərə yağı istifadə etməyi məsləhət görür. Bəs kərə yağını evdə hazırlamaq istəyərsiniz?

Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsulu

Ərzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.  

Pendirin xarab olmasını istəmirsinizsə, belə saxlayın - QAYDA

Mütəxəssislər bildirir ki, pendirin ləzzətini və qida dəyərini itirmədən saxlanması ilk növbədə satın alınması ilə başlayır.

İspanağın faydaları

Qədim Misir ehramlarında tapılan əlyazmalarda eramızdan əvvəl IV əsrdə ispanağın istifadəsi və mədəni sortlarının yetişdirilməsi barədə məlumatlar var.

Kələmin faydası

Kələm ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Kələm C vitamini ilə xüsusilə zəngindir.

Kərə yağı ziyanlıdır yoxsa faydalı?

XX-ci əsrin ortalarında bütün dünya xolesterinlə mübarizə aparmağa başladı.

Qırmızı soğanın bilmədikləriniz faydaları

Mütəxəssislərin fikirinə görə, qırmızı soğan ağ soğandan daha faydalıdır.

Balqabaq şirəsinin faydaları haqqında

Balqabaq şirəsi unikal müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində A, B, E, K vitaminləri, müxtəlif minerallar və s. faydalı maddələr var.

Ağ turpun faydaları

Bu tərəvəz nadir xüsusiyyətlərə malikdir. 

Toyuq bulyonunun müalicəvi xüsusiyyətləri

İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, yalnız kənd toyuğundan bişirilmiş bulyon insan orqanizmi üçün xeyirli ola bilər.

Kivinin faydaları haqqında

Kivi çox “cavan” giləmeyvədir. Bizə Yeni Zelandiyadan “gələn” kivi XIX-cu əsrdən tanınır.

Reyhan nə ilə faydalıdır?

Qədim zamanlarda Şərgdə reyhan həm yeməklərin bişirilməsi zamanı, həm də tibdə geniş istifadə olunurdu.

Tut doşabının faydaları

Doşab çox qiymətli müalicəvi məhsuldur.

Xurmanın çoxsaylı faydaları

Xurmanın vətəni Çindir. XIX əsrin axırlarından bu meyvə bütün dünyada tanınır.

Dadlı kartof. Mətbəx sirləri

- Soyulmuş kartofu qaralmaqdan qorumaq üçün suda saxlamaq lazımdır.

Balığın bişirilməsi. Bəzi vacib QAYDALAR

- Bəzi balıq növlərinin xoşagəlməz qoxusunu yox etmək üçün onun içini təmizləmək, yumaq, sonra üzərinə 2-3 dəfnə yarpağı və doğranmış soğan töküb bir neçə saat saxlamaq lazımdır.

Makaron haqqında bunları bilmirdiniz!

1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur.

 

 

. Яндекс.Метрика