Həkimlər daha sağlam bir həyat üçün kərə yağı istifadə etməyi məsləhət görür. Bəs kərə yağını evdə hazırlamaq istəyərsiniz?
Ərzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.
Mətbəx üçün vacib əşya olan soyuducu qidaların uzun müddət təzə qalmasını təmin edir.
Mütəxəssislər bildirir ki, pendirin ləzzətini və qida dəyərini itirmədən saxlanması ilk növbədə satın alınması ilə başlayır.
Təəssüf ki, bu faydalı tərəvəz bizdə geniş istifadə olunmur.
Qədim Misir ehramlarında tapılan əlyazmalarda eramızdan əvvəl IV əsrdə ispanağın istifadəsi və mədəni sortlarının yetişdirilməsi barədə məlumatlar var.
Kələm ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Kələm C vitamini ilə xüsusilə zəngindir.
XX-ci əsrin ortalarında bütün dünya xolesterinlə mübarizə aparmağa başladı.
Cəfəri çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir.
Mütəxəssislərin fikirinə görə, qırmızı soğan ağ soğandan daha faydalıdır.
Balqabaq şirəsi unikal müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində A, B, E, K vitaminləri, müxtəlif minerallar və s. faydalı maddələr var.
Bu tərəvəz nadir xüsusiyyətlərə malikdir.
Bolqar bibəri ən faydalı tərəvəzlərdən biri sayılır.
İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, yalnız kənd toyuğundan bişirilmiş bulyon insan orqanizmi üçün xeyirli ola bilər.
Kivi çox “cavan” giləmeyvədir. Bizə Yeni Zelandiyadan “gələn” kivi XIX-cu əsrdən tanınır.
Qədim zamanlarda Şərgdə reyhan həm yeməklərin bişirilməsi zamanı, həm də tibdə geniş istifadə olunurdu.
Doşab çox qiymətli müalicəvi məhsuldur.
Xurmanın vətəni Çindir. XIX əsrin axırlarından bu meyvə bütün dünyada tanınır.
Popkorn bir çoxlarının xoşladığı qidalardan biridir.
- Bulyon vam odda bişirilməlidir. Bu halda o dadlı və şəffaf olacaq.
- Soyulmuş kartofu qaralmaqdan qorumaq üçün suda saxlamaq lazımdır.
- Bəzi balıq növlərinin xoşagəlməz qoxusunu yox etmək üçün onun içini təmizləmək, yumaq, sonra üzərinə 2-3 dəfnə yarpağı və doğranmış soğan töküb bir neçə saat saxlamaq lazımdır.
1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur.
Kokos çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Hal hazırda biz də bu məhsuldan faydalana bilirik.
Yumurtanı qaranlıq, quru, sərin yerdə saxlamaq məsləhətdir. Yumurtanı tünd iyli məhsulların yanında saxlamaq olmaz, çünki yumurta çox asanlıqla kənar iyləri özünə çəkir.
Bütün dünyada kartof, demək olar, ən yayılmış və populyar tərəvəzdir. Kartof ilk dəfə Avropaya XVIII-сi əsrdə gəlib çıxdı.
Dadlı və ləzzətli kotletləri hazırlamaq üçün sadə qaydalara əməl etmək lazımdır.
Bir çox insanlar bilir ki, yaşıl çay çox faydalıdır. Bu həqiqətən belədir. Yaşıl çayın faydalı xüsusiyyətləri haqqında hətta kitablar yazmaq olar.
- Tort bişirilən formanı sobadan çıxardıb soyuq suda isladılmış əsginin üstünə qoysanız, tort formadan asan çıxar.
Bu dadlı və faydalı meyvə güclü müalicəvi təsirə malikdir. Heyva pektinlər, dəmir, kalium, kalsium, mis, fosfor, orqanik turşular, PP, A, B1, B2, B6, C vitaminlərlə, beta-karotinlə zəngindir.