Kərə yağının evdə HAZIRLANMA QAYDASI

Həkimlər daha sağlam bir həyat üçün kərə yağı istifadə etməyi məsləhət görür. Bəs kərə yağını evdə hazırlamaq istəyərsiniz?

Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsulu

Ərzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.  

Pendirin xarab olmasını istəmirsinizsə, belə saxlayın - QAYDA

Mütəxəssislər bildirir ki, pendirin ləzzətini və qida dəyərini itirmədən saxlanması ilk növbədə satın alınması ilə başlayır.

İspanağın faydaları

Qədim Misir ehramlarında tapılan əlyazmalarda eramızdan əvvəl IV əsrdə ispanağın istifadəsi və mədəni sortlarının yetişdirilməsi barədə məlumatlar var.

Kələmin faydası

Kələm ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Kələm C vitamini ilə xüsusilə zəngindir.

Kərə yağı ziyanlıdır yoxsa faydalı?

XX-ci əsrin ortalarında bütün dünya xolesterinlə mübarizə aparmağa başladı.

Qırmızı soğanın bilmədikləriniz faydaları

Mütəxəssislərin fikirinə görə, qırmızı soğan ağ soğandan daha faydalıdır.

Balqabaq şirəsinin faydaları haqqında

Balqabaq şirəsi unikal müalicəvi məhsuldur. Onun tərkibində A, B, E, K vitaminləri, müxtəlif minerallar və s. faydalı maddələr var.

Ağ turpun faydaları

Bu tərəvəz nadir xüsusiyyətlərə malikdir. 

Toyuq bulyonunun müalicəvi xüsusiyyətləri

İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, yalnız kənd toyuğundan bişirilmiş bulyon insan orqanizmi üçün xeyirli ola bilər.

Kivinin faydaları haqqında

Kivi çox “cavan” giləmeyvədir. Bizə Yeni Zelandiyadan “gələn” kivi XIX-cu əsrdən tanınır.

Reyhan nə ilə faydalıdır?

Qədim zamanlarda Şərgdə reyhan həm yeməklərin bişirilməsi zamanı, həm də tibdə geniş istifadə olunurdu.

Tut doşabının faydaları

Doşab çox qiymətli müalicəvi məhsuldur.

Xurmanın çoxsaylı faydaları

Xurmanın vətəni Çindir. XIX əsrin axırlarından bu meyvə bütün dünyada tanınır.

Dadlı kartof. Mətbəx sirləri

- Soyulmuş kartofu qaralmaqdan qorumaq üçün suda saxlamaq lazımdır.

Balığın bişirilməsi. Bəzi vacib QAYDALAR

- Bəzi balıq növlərinin xoşagəlməz qoxusunu yox etmək üçün onun içini təmizləmək, yumaq, sonra üzərinə 2-3 dəfnə yarpağı və doğranmış soğan töküb bir neçə saat saxlamaq lazımdır.

Makaron haqqında bunları bilmirdiniz!

1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur.

Kokosun faydaları

Kokos çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Hal hazırda biz də bu məhsuldan faydalana  bilirik.

Yumurta haqqında faydalı məlumat

Yumurtanı qaranlıq, quru, sərin yerdə saxlamaq məsləhətdir. Yumurtanı tünd iyli məhsulların  yanında saxlamaq olmaz, çünki yumurta çox asanlıqla kənar iyləri özünə çəkir.

Kartof nə ilə faydalıdır?

Bütün dünyada kartof, demək olar, ən yayılmış və populyar tərəvəzdir. Kartof ilk dəfə Avropaya XVIII-сi əsrdə gəlib çıxdı.

Dadlı kotletlərin hazırlanma qaydaları

Dadlı və ləzzətli kotletləri hazırlamaq üçün sadə qaydalara əməl etmək lazımdır.

Yaşıl çay nə ilə faydalıdır?

Bir çox insanlar bilir ki, yaşıl çay çox faydalıdır. Bu həqiqətən belədir. Yaşıl çayın faydalı xüsusiyyətləri haqqında hətta kitablar yazmaq olar.

Evdə şirniyyatlar hazırladıqda bu qaydalara əməl edin!

 - Tort bişirilən formanı sobadan çıxardıb soyuq suda isladılmış əsginin üstünə qoysanız, tort formadan asan çıxar.

Heyvanın faydası haqqında

Bu dadlı və faydalı meyvə güclü müalicəvi təsirə malikdir. Heyva pektinlər, dəmir, kalium, kalsium, mis, fosfor, orqanik turşular, PP, A, B1, B2, B6, C vitaminlərlə, beta-karotinlə zəngindir.

. Яндекс.Метрика