Bəzi qidaların hamiləlik şansını artırdığını bilirdinizmi? Hamiləlik şansını artıran qidaları sizə təqdim edirik!
Uşaq sahibi olmaq demək olar ki, hər bir qadının arzusudur. Bəziləri asanlıqla hamilə qala bilsələr də, bəziləri bu proses zamanı bəzi çətinliklərlə üzləşir və müxtəlif müalicə üsullarına müraciət edirlər. Hamilə qalmaq üçün lazım olan hər şeyə diqqət yetirirsinizmi? Məsələn, pəhriz. Pəhrizimizin sağlamlığımızı, sağlamlığımızın isə hamilə qalma şansımızı artırdığını bilirdinizmi?Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir! Yediyimiz bəzi qidalar hamilə qalma şansını artırır. Beləliklə, hamilə qalmaq üçün necə yemək lazımdır? Hansı qidalar hamiləlik şansını artırır? Mövzuyla əlaqədar bütün suallara Qadın Xəstəlikləri və Doğum Mütəxəssisi Op. Dr. Betül Görgen cavab verir.
Aralıq dənizi pəhrizi hamiləliyi asanlaşdırır
Məlum olub ki, tərkibində zeytun yağı, günəbaxan yağı, fındıq və toxum yağı kimi mono yağlar olan pəhrizlər müxtəlif yağ növləri olan pəhrizlərdən daha çox analıq üçün faydalıdır. IVF müalicəsi alan insanlar da bu qidaları istehlak edərlərsə, hamilə qalma şansı digərlərinə nisbətən 3-4 dəfə artır. Harvarddakı tədqiqat qrupunun rəhbəri Prof. Jorge Chavarro deyir ki, mono yağlarla ən zəngin qidalar avokado və zeytun yağıdır.
Əgər qırmızı ət və kərə yağı qəbul edirsinizsə...
Tədqiqatçılar ürəyi qoruduğu bilinən mono yağların bədənin iltihab reaksiyasını azaldaraq və insulinə həssaslığını dəyişdirərək məhsuldarlığı artırdığını düşünürlər. Hər növ yağdan çox istifadə edənlərdə alınan yumurtaların sayı azdır və keyfiyyətli deyil. Bundan əlavə, çoxlu miqdarda poli qida qəbul edənlərdə embrion keyfiyyətinin kifayət qədər zəif olduğu müşahidə edilmişdir.
Avokado istehlak yeyin...
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir! O deyir ki, E və C vitaminləri ilə də zəngin olan bu meyvədən istifadə etmək üçün insanların maarifləndirilməsi lazımdır.
Evdarliq.Az