Bu problem bir çox qadınlara tanışdır. Lakin çox sadə qaydalara əməl etməklə gözəl, yumşaq və hündür biskvit bişirmək olar.
Sizə bu qaydaları təqdim edirik:
1. Yumurtanı yaxşı çalmaq lazımdır. Orta hesabla bunu 10 dəqiqə ərzində etmək lazım olacaq. Kütlə xeyli artmalıdır. Yumurtanı pis çalsanız biskvit yapıxacaq.
Yumurtanın sarısını və ağını ayrı-ayrı çalanda biskvitin yapıxması təhlükəsi azalır.
2. Yumurtalı kütləyə un əlavə edəndə bunu çox ehtiyatla edin, kütləni aşağıdan yuxarıya doğru və qıraqlardan ortaya doğru tez qarışdırın. Uzun müddət ərzində qarışdırmayın!
3. Soba çox isti olanda biskvit yapıxa bilər. Bu səbəbdən sobanı təxminən 150 C qədər qızdırın.
4. Biskvit xəmirini uzun müddət saxlamaq olmaz. Xəmir hazır olandan dərhal sonra formanı sobaya qoymaq lazımdır. Bu səbəbdən sobanı qabaqcadan qızdırın, formanı hazırlayın. ona yağ çəkin və ya perqament sərin.
5. İlk 20-30 dəqiqə ərzində sobanın qapısını açmayın.
Evdarliq.az
Kosmetologiya Hits:86791
Aspirinin tərkibinə daxil olan asetilsalisil turşusu...
İsti yeməklər Hits:271
Çoxumuz pizza yeməyi sevirik. Hətta bəzilərimiz...
Faydalı məsləhətlər Hits:393
Bir çox ətir rəfləri əslində bənzədilmiş...
Kosmetologiya Hits:421
“Özümə baxmağa vaxtım yoxdur”, - deyən...
Faydalı məsləhətlər Hits:3492
Tomat, turşu, mürəbbə kimi bir çox...
Əziz və çox dəyərli xanımlar!
“Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.
Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız.
Saytımıza daxil olduqda ev işlərində daha təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.
Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!
Hörmətlə,
Evdarlıq.Az