Faydalı məsləhətlər

Mayalı xəmirin sirləri. 10 FAYDALI MƏSLƏHƏT

1. Unu mütləq ələyin. Un oksigenlə zənginləşir və xəmir daha tez qalxır və daha yaxşı çıxır.

2. Piroq, blini, çörək, oladi xəmirinə 1 ovuc manna yarmasını tökün. Xəmir daha yumşaq və zərif alınacaq.  

3. Mayalı xəmir üçün olan bütün inqrediyentlər ilıq və ya otaq temperaturunda olmalıdır. Soyuq məhsullar xəmirin keyfiyyətini pisləşdirir.

4. Xəmiri quru əllərlə yoğurun.

5. Mayalı xəmiri həddindən artıq çox yoğurmayın, xəmir bərk olacaq.   

6. Mayanı ilıq (30-35 C) süddə və ya suda həll edin. Soyuq və ya çox isti mayedə maya öz aktvliyini itirir.

7. Mayalı xəmirdən hazırlanmış məmulatları (piroq, bulka, pirojki və s.) sobaya qoyduqdan əvvəl 15-20 dəqiqə tavada saxlayın (üzərini dəsmalla örtün). Bu halda onlar daha yumşaq alınır.  

8. Maya mütləq təzə olmalıdır. Saxlanma müddətinə fikir verin.

9. Piroqun üzərinə çalınmış yumurta sarısı, süd və ya şirin su çəkin. Piroqun üstü parıldayacaq.

10. Xəmir tez qalxsın deyə ona bir neçə makaron batırın.

 


.....

.
.

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az

Яндекс.Метрика