Faydalı məsləhətlər

Bu hiylələr çox işinizə yarayacaq - XANIMLARIN DİQQƏTİNƏ

Mətbəx qadınların çox vaxt keçirdiyi məkanlardan biridir. Təbii ki, bu halda qadınlar mətbəx sirlərindən daha çox xəbərdar olur.

Lakin bəzən elə gözlənilməz hadisələr baş verir ki, qadınlar onların qarşısında aciz qalır. Məsələn, bəzən ət bişdikdən sonra bərk qalır, tərəvəz yeməyi çox duzlu alınır, hazırladığınız mürəbbələrin şirnisi çox olur və s. Əslində bunların hamısının sadə bir həlli var.

Bişdikdən sonra bərk qalan ət

Ət bişməzdən əvvəl çox ləzzətli görünür, lakin bişirdikdən sonra çeynənilməsi çətin olacaq qədər sərt qalır. Bu vəziyyəti aradan qaldırmaq üçün meyvə, kola və ya limon istifadə edə bilərsiniz.

Meyvə istifadə edəcəksinizsə, bişirərkən ətin ətrafını meyvələrlə örtün.

Limon istifadə edərkən, bişirməzdən yarım saat əvvəl limon suyu sıxmaq ətin daha yumşaq qalmasını təmin edəcək.

Kola da əti yumşaltmaq üçün istifadə edilə bilər. Əti qızartmazdan əvvəl 10 dəqiqə kolanın içində saxlayın. Sonra əti çıxarıb qurudun və az yağda yüksək odda qarışdıraraq bişirin. Bu üsul xüsusilə qalın olan ətlər üçün çox uyğundur.

Ağır soğan dadı

Soğanın ağır dadı və qoxusu yemək yeyərkən narahatlıq verə bilər. Lakin yeməklərdən bu dadı yox edə bilmək çətin olur. Buna görə soğanları bişirməzdən əvvəl soyuq su dolu bir kasanın içinə qoyun. Bunu etmək soğanın acı dadını aradan qaldırmağa kömək olur.

Ətin çox duzlu olması

Ət bişirərkən duzunu bir az çox tökmüsünüzsə, əti xama ilə dolu kasanın içinə qoyub bir müddət saxlayın. Xama ətin duzunu tarazlamağa kömək edir.

Başqa bir həll olaraq da yeməyə duzsuz yağ və ya un sousu (un, su və xama) edib tökə bilərsiniz. Yeməyə duzsuz qarnirlər əlavə etmək də yeməyi qurtarmanın bir başqa yolu ola bilər.

Əgər qiyməni çox duzlu bişirmisinizsə, yanına bir az balqabaq və kələm doğraya bilərsiniz. Eyni zamanda, çiy kartofu rəndələyib ətlə birlikdə bişirmək olar. Bu vəsaitlər yeməyinizi daha dadlı edəcək.

Çox duzlu tərəvəz yeməkləri

Duzlu tərəvəz yeməyinin içinə pomidor doğrasanız, duzu çəkilər. Bişmiş tərəvəzlərin duzluluğunu aradan qaldırmaq üçün başqa bir yol da var: üstünə bir az su əlavə edib bir neçə dəqiqə daha bişirin.

Bundan başqa, göbələk yeməklərini də duzsuz souslar, qarnir və ya xama istifadə edərək, bərpa edə bilərsiniz.

Yanan ət və ya digər yeməklər

Əti bişirərkən, xüsusilə, qızardarkən bir az çox bişdikdə ət yana bilər. Hətta içi çiy qalmış olsa belə, ətin yanmasından qaçmaq mümkün olmur. Bu vəziyyətdən xilas olmaq üçün ətin yanan hissələrini kəsib üstünə yağ, su və ya ət suyu sürtün.

Yanıq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün də yeməyinizi bir kasaya qoyun, üstünü nəmli  bezlə bağlayın. Bunu etsəniz, pis qoxunun böyük hissəsini ardan qaldırırsınız.

Yanıq dadından əti isti südün içinə qoyaraq da xilas edə bilərsiniz. Lakin bu, yeməyinizin dadına təsir edə bilər.

Süfrəyə qoyulmadan soyuyan yeməklər

Bunun sadə bir həlli var. Süfrəyə isti gətirəcəyiniz yeməklərin qablarını 5 dəqiqə sobada isidin, sonra yeməyi tökün. Soyuq təqdim edəcəyiniz yemək varsa, qabları əvvəl soyuducuda soyuda bilərsiniz.

Çox yağlı ət suyu

Əgər əlinizdəki ət suyu çox yağlıdırsa, soyuması üçün soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra yağ donub üzdə yığılacaq. Beləliklə, soyuduqdan sonra yığılan yağı yığın və bununla da çox yağdan xilas ola bilərsiniz.

Tavaya yapışan şirin xəmirlər

Şirin xəmirlərin tavaya yapışmasının bir çox səbəbi ola bilər. Məsələn, xəmiri çox sulu etməyin. Bu vəziyyətdə bir az un əlavə edin. Əgər istifadə etdiyiniz un keyfiyyətli deyilsə, irmik unu da əlavə edə bilərsiniz.

Eyni zamanda, xəmiri tökməzdən əvvəl tavanı yağlayın, bir az isindikdən sonra xəmiri qoyun. Bu, xəmirin yapışması mane olacaq.

Alınmayan pudinq

Bəzən pudinq hazırlayarkən sulu qala bilər. Belə bir vəziyyətlə qarşılaşdığınızda qarışıma bir az un əlavə edin. Bundan başqa, bir neçə dəqiqə daha çox bişirə bilərsiniz və ya birbaşa soyuducuya da qoya bilərsiniz.

Konserv yeməklərdə olan kif

Kif evdə hazırlanan konservləşdirilmiş yeməklərdə tez-tez rast gəlinir. Evdə hazırladığınız turşu, mürəbbə, kompot kimi yeməklərdə kif görsəniz, qabın qapağını açıb kifi təmizləyin və yeməyin növünə görə şəkər, duz və ya sirkə əlavə edib qaynadın.

Donmuş tərəvəzlər

Donmuş tərəvəzləri təxminən bir həftə otaq istiliyində saxlayın. Bu üsul onların dadlarını əvvəlki hala gətirə bilər.

Lent.az


.
Загрузка...


BÜTÜN BÖLMƏLƏRDƏN SEÇMƏLƏR

İstifadə olunmuş çay paketlərini atmayın! 5 istifadə üsulu

İstifadə olunmuş çay paketlərini atmayın…

Faydalı məsləhətlər Hits:3890

İstifadə olunmuş çay paketləri adətən tullanır...

Sağlam və parlaq saçlar üçün YUMURTA MASKASI

Sağlam və parlaq saçlar üçün…

Kosmetologiya Hits:1381

Yumurta tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində...

Aspirin maskaları ilə təmiz, parlaq dəriyə sahib olun!

Aspirin maskaları ilə təmiz, parlaq…

Kosmetologiya Hits:88309

Aspirinin tərkibinə daxil olan asetilsalisil turşusu...

"Dəqiqə" piroqu

"Dəqiqə" piroqu

Şirniyyat Hits:2880

Əgər evinizə qəfil qonaq gəlibsə, mütləq...

Yaşıl alçanın faydalı xüsusiyyətləri

Yaşıl alçanın faydalı xüsusiyyətləri

Ərzaqlar Hits:835

Yaşıl alçanın bir çox faydalı xüsusiyyətləri...

Limonlu KEKS. Asan resept

Limonlu KEKS. Asan resept

Şirniyyat Hits:2816

Tərkib: - 1,5 stəkan un - yarım ç.q...

SON ƏLAVƏ OLUNMUŞ MƏLUMATLAR

Kəsmik və qara gavalı ilə piroq

Kəsmik və qara gavalı ilə…

Şirniyyat Hits:158

Məhsullar: - 200 qr kəsmik

Sadə meyvəli piroq

Sadə meyvəli piroq

Şirniyyat Hits:372

Məhsullar: Xəmir: - 100 qr şəkər tozu

Badımcan farşla sobada

Badımcan farşla sobada

İsti yeməklər Hits:286

Məhsullar: - 3 badımcan (500 qr)

Ev şəraitində dadlı dondurma

Ev şəraitində dadlı dondurma

Desertlər Hits:5421

İlin hansı fəsli olursa olsun, dondurma...

Çaydanı ərpdən təmizləməyin ƏN UCUZ üsulu

Çaydanı ərpdən təmizləməyin ƏN UCUZ…

Faydalı məsləhətlər Hits:3435

Çaydan çox tez-tez istifadə edildiyi üçün...

Asan hazırlanan çiyələkli tart – RESEPT

Asan hazırlanan çiyələkli tart –…

Şirniyyat Hits:789

Meyvəli şirniyyatı sevməyən yoxdur. Hazırda da...

Darçınla sadə peçenye

Darçınla sadə peçenye

Şirniyyat Hits:1749

Məhsullar: - 100 qr kərə yağı

Badımcan və pendirlə toyuq filesi sobada

Badımcan və pendirlə toyuq filesi…

İsti yeməklər Hits:766

Məhsullar: - 2 badımcan

Загрузка...

SON ŞƏRHLƏR

Яндекс.Метрика

Əziz və çox dəyərli xanımlar!

Buta design” şirkəti sizə növbəti çox maraqlı olan Evdarliq.Az layihəsini təqdim edir.

Bizimlə Siz dadlı yeməklərin rahat və müxtəliv çesidli reseptləri, təmizlik işlərinin sirri, ev əşyalarına düzgün qulluq qaydaları, interyerə uyğun əşyaların  düzgün düzülülşü və dünyada mətbəx və evə aid bütün yeniliklərdən xəbərdar olacaqsınız. 

Saytımıza daxil olduqda ev işlərində  daha  təcrübəli olmanız və bününla daha az zaman sərf etməniz üçün çox çalışacayıq. Ən əsas məqsədimiz isə əldə etdiyiniz maraqlı məlumatlar sayəsində  sizə çətin gələn işlərin asanlaşmasıdır.

Qoy bundan sonra gündəlik ev işləri, öhdəsindən rahatlıqla gəldiyiniz üçün  sizə yalnız həzz hissi yaşatsın!

Hörmətlə,

Evdarlıq.Az