45 yaşdan sonra qadınlar bunları yeməlidir

45 yaşa çatan qadınlar qida rasionuna dəyişiklik etməlidir.

Diyetoloq Marqarita Koroleva bədəndə gedən dəyişikliklər fonunda hormonal disbalansı təmzimləmək üçün xüsusi qidaları sadalayıb.

"Orqanizmdə estrogenlər azaldığı üçün qadınlar fitoestrogenlərlə zəngin qidalar, bitkilər seçməlidir.

Məsələn, kök, kələmin bütün növləri, paxlalılar, göyərti.

Zülal, yağ, mürəkkəb karbohidrat, kalsium artırılmalıdır.


"Bunlar tərəvəzlər, salat, kahı, yumurta, ət, balıq, quş əti, kəsmikdir.

A, E, D vitaminlərini artırın.

Tam taxıldan çörək seçin. Şirniyyatı azaldın"./medicina.az



 

 

.