Ginekoloq qadınlarda ehtiras artırıcı qidaları açıqladı

Qadın libidosunun zəifləməsi son zamanlar stress və qidalanma səbəbindən çoxalıb.

Bu prosesdən həm qadın özü, həm də kişilər narazı olur.

Bakupost.az xəbər verir ki, rusiyalı ginekoloq Yekaterina Volkova bəzi qidaların libidonu artırdığını bildirib.

Bunlara acı, tünd şokolad və yandırıcı qırmısı istiot aiddir.

“Qadın orqanizmində seksual istəyin azalmasını fol turşusu azlığı, serotonin defisiti yarada bilər. Ona görə də onları qanda artırmaq lazımdır.


Eləcə də artıq çəki, piylənmə, insulin problemi də libidonu azaldır.

Bunu da qidalanma ilə düzəltmək olar. Qadınlar hər gün tərəvəzlə zəngin, balıq qidaları yeməli, tam taxıldan istifadə etməlidir. B qrup vitaminləri də mütləqdir.

Rasiona gündəlik göyərti, 30 qram tünd şokolad, kakao, mal qaraciyəri, mərci, lobya daxil edin. Şokolad dofamin hormonunu artırır.

Eləcə də tez-tez acı bibər yeyin. Onda olan kapsaisin aşağı çanaq orqanlarının qan dövranını artırır.

Həmçinin meyvələrdən nar libidonu artırır”.



 

 

.